Thursday, January 26, 2012

First time

     Hari ni sy dan husband bangun awal and feel very excited. Memang dah bertekad hari ni mesti nak pergi klinik juga. Pukul 8 lebih dah tercegat kat klinik . Check up urin, darah, timbang berat dan sembang2 dgn nurse sampai pukul 10. Tunggu sejam lebih pukul 11.15 baru dapat jumpa Dr. Alhamdulilah check up semua ok, but frust sbb diorg x nak buat scan sebab ramai org katanya. Dia schedule kan lagi sebulan stgh baru scan.
    Tapi hati ini dah x sabar lagi nak jumpa yang kat dlm perut ni. My husband pun sama. Lps abih je check up klinik kerajaan terus ke klinik private pulak. Sampai2 je tgk org ramai jugak. But I still want to wait ^_* I'm sure I can't sleep well if I just go back without scanning. Sebenarnya sy dan husband berdebar2 jugak sbb my last pregnancy was not going well..dan result check up yg menyedihkan tu buat kat klinik ni juga.
     Dgn suspennya doktor pun  scan. Sambil tu sy berdoa dan selawat byk2 dan suddenly image of the baby muncul..x dapat nak bayangkan macamana perasaan masa tgk baby gerak2kan badan tangan dan kaki. Baby baru 30.3 mm and 9 weeks 5 days dan I'm so happy dan terharu to see the movement. Dr cakap semua nampak ok dan saiz pun sama dgn weeks. Alhamdulillah syukur ya Allah..
     After scan I just can't stop smiling all day. My husband pun cakap dia rasa mcm daapt semangat baru. Me of course terus rasa lebih bersemangat utk makan makanan berkhasiat walaupun selera x menentu. Balik2 dari klinik terus p lunch. Semoga baby ibu dan ayah terus membesar dangan sihat dan baik..

2 comments:

  1. alhamdulillah.
    this is why i am so excited...u are feeling the same way i had when i was carrying ilyaas.
    take care cousin n bb

    ReplyDelete