Wednesday, March 7, 2012

My new experiment

Hi... Dah banyak hari saya tak tulis blog. Minggu ni dah masuk 3 minggu saya start new experiment. Operasi mengetuk2 dan main dengan minyak telah pun bermula. Tapi bab ketuk2 tu biasanya saya akan menyusahkan orang.hehe. kalau takde calon2 yang sesuai di lab saya akan call husband mintak datang lab saya tolong pasang. Sebenarnya dapat lebih kepuasan kalau buat sendiri tapi saya kena ambil langkah berjaga2 utk my pregnancy.

Experiment ni kira pra PhD punya experiment la dan maybe dapat publish 1 jurnal. Cakap pasal PhD ni saya tengah confuse lagi. rasa macam banyak benda yang xtau dan perlu belajar. Memang saya punya projek based on experiment tapi saya teringin nak belajar simulation dan mathematical formulation macam sesetangah student lain buat.tapi menurut senior kat lab saya kalau buat PhD dalam bidang tu memang berasap otak la.mmm maybe bleh belajar sikit2 kot?

Ni pasal register Phd pulak. SV kalau boleh nak saya register cepat2 tapi saya bercadang nak register lepas deliver baby nanti supaya x banyak sangat masa membazir.lagipun saya nak ambik masa belajar sendiri2 dulu sebelum officially jadi student. Pengorbanannya ialah x dapat elauan biasiswa sampai la register.huhu. sengkek la nampkanya pasni.tapi xpe la biar lambat asal selamat.

No comments:

Post a Comment