Wednesday, March 7, 2012

Vacation to Pahang is cancelled!

I just cancel our honeymoon vacation this week. Penat2 je kan 2 minggu asyik google dan berangan nak g mana, makan apa dan jalan2 ala2 honeymoon dengan encik suami. (This month is our 1st wedding anniversary). Actually baru je g Cameron bulan October last year tapi yang tu macam family gathering. Tapi kebetulan  this week ada kenduri dekat Bentong Pahang, wedding of husband ex-roommate, we plan to stay at cameron then guna jalan baru yang baru siap tahun lepas. Jalan tu menghubungkan Cameron dengan kawasan2 kat Pahang macam Kuala Lipis, Bentong dan terus ke Kuantan. Saja2 nak try jalan baru. I'd book hotel at Cameron Highland tapi nasib baik belum bayar lagi. Sebabnya ialah saya demam dan batuk2 about 3 hari dah. Memandangkan perjalanan agak jauh so demi kebaikan diri dan baby saya pun mempasrahkan diri cancel je percutian ni. Antara makanan2 yang saya craving for dekat Cameron ialah-

-cendawan goreng sebab sangat banyak dijual kat sana.padahal kat sini pun ada kan
-jagung mutiara sebab manis dia lain dengan jagung yg kat bawah ni
-strawberry coklat dan ice cream
-teh tarik yang diminum di sebelah ladang teh.haha ngade kan

Tapi saya xde la craving tahap mengidam. Maybe we can have another vacation this week dekat2 sini je =)

1 comment:

  1. sian dia.sya baru balik cameron td
    nnt mai la rumah, boleh singgah sini dulu b4 pi cameron.

    ReplyDelete