Friday, June 15, 2012

Update: Weeks 30

Alhamdulillah dah masuk 30 minggu.
Total weight increment: 5.5 kg berat naik selama 30 minggu. Sikit ke? (perasan)
80% barang dah ready

ini hanyalah sebahagian sahaja

Hari ni dah start basuh sikit2 kain batik, barut (untuk ibu punya),
dan dok pilih2 beg untuk ke hospital untuk dibasuh
Barang2 baby tunggu masuk 8 bulan baru basuh ye
Everything should be ready before 36 weeks
Haihh bila nak belajar guna breast pump ni.x ingat dah camne salesgirl demonstrate hari tu

ooopss nak menyimpang sikit

desert hari ni- puding kastard berkuah. sedap dimakan sejuk2 time panas2 camni.hehe

4 comments:

  1. haaa..sikit je berat ko naik eh? aku time ni dah lebih 10 kilo kot naik. skang nipun berat belum kembali ke asal.
    ada 7 kilo lagi perlu dihilangkan. haih~

    ReplyDelete
  2. hehe.tapi xtau la ada 2 bulan lebih lagi ni masa utk berat badan naik.
    caiyukkk2.kalau breastfeed biasanya senang nak turunkan berat.
    insyaAllah boleh punyee

    ReplyDelete
  3. sikitnye naik.jelez sungguh.
    fathiyah dulu dkt 20kg ok.pastu dah tinggal lg 2-3kg nak back to normal, pregnant pulak ni.ni dah naik 1.4kg..harap kali ni tak bulat mcm dulu la.
    nnt fathiyah ajar cr guna bpump nak?hehhee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa awal2 dulu macam nak naik banyak gak.tapi fathiyah p gov klinik nanti tau la.depa suka membesar besarkan benda kecik.haha.nak kutuk ckit ni.sampai la k ana x berani makan byk dah n maintain ikut kadar yg sepatutnya.alhamdulillah masa scan saiz baby sesuai dengan weeks.

      nak ajar ke? boleh sangat2 la. haha.tapi rasanya spectra 3 senang je kot nak handling.ada jgk membe nak ajar tapi x sempat jumpa lagi

      Delete