Thursday, July 19, 2012

Review: 3D/4D ultrasound scan area Seberang Perai



Saya buat 4D ultrasound scan masa 26 weeks. Kalau google cari tempat untuk buat scan, mesti banyak yang refer area KL kan, with reasonable price around RM 100. Kalau kat Penang ni saya dengar di KPJ RM 200 +, begitu jugak kat area island, mostly RM 150 to RM 200. Bagi saya walaupun kita mampu tapi buat apa bayar lebih untuk servis yang sama? Lab mates saya yang ramai dah bergelar bapak2 itu suggest saya pergi ke Bagan Specialist. Masa saya pergi jumpa dengan Dr Jason, Dr pakar dalam O & G. Buat scan 4D dan consultation around 20 minit. Print gambar ultrasound 3 keping. Total charge RM80. Agak murah kan. Jadi saya cadangkan parents yang nak buat 4d ultrasound scan boleh la consider tempat ni since kat Seberang Perai tak banyak choice macam kat KL. Sekian =)


2 comments:

  1. dah scan? nampak pompuan ke lelaki nana?

    ReplyDelete
  2. ye ke niii...bole g kt bgn specialist nii

    ReplyDelete