Sunday, July 1, 2012

Update: Weeks 32

Wah dah 32 weeks rupanya. alhamdulillah. dah masuk 32 minggu ni, benda yang tiap2 hari berlegar dalam kepala ialah macam mana saya bersalin nanti.apakah tanda2nya? saya sangat risau kalau tak dapat bezakan true and false alarm. So lately saya kerap google tentang tanda2 bersalin, breathing and pushing technique dan apa2 yang berkaitan dengan labour. Total weigh.increment 6.5 kg. make me 56 kg now. tapi tahap hb makin rendah, menyebabkan penat saya nak dengar nurse membebel tak habis2 suruh orang makan zat besi, minum banyak air,sayur dan buah. saya dah tau la puan nurse, tiap2 minggu bebel benda yang sama. (teremosi pulak). Barang2 baby hampir semua dah beli, tinggal termometer je.


Satu perkara lagi, baru sekarang saya mula terpikir pasal perabot2 yang dibeli agak tak sesuai kalau ada baby yang tengah mula nak lasak. (baby tak keluar  lagi dah pikir kan? hehe). masa beli dulu konon2 nak buat gaya minimalis. so semuanya bersegi2 dan berbucu tajam. Next post saya akan share gambar ok.

So this week maybe dah boleh start basuh barang baby and cuci2 rumah termasuk bilik yang tak digunakan tu. Nanti my family in law akan datang melawat lepas bersalin, so bilik2 tu akan digunakan. Thanks to my husband yang ringan tulang tolong mengemop lantai =D  ok.ini je update hari ni..daaa

No comments:

Post a Comment