Thursday, May 15, 2014

Haziq 20 bulan

Sebenarnya progress ni ada sejak 14 months lagi. Tapi ibu pemalas sangat nak rekod?  Ada juga tulis dalam notebook tapi tak bawa datang lab. So tulis mana yang ingat je la eh.

First word - abah, Allah
ibu dia reti sebut tapi sangat la malas :( susah gamaknya. time terdesak ibu tak bagi susu or bagi apa dia nak baru nak jerit iibuuuu

Favorite word- start from Allah, Ya Allah, alaaa (bila tak dapat apa dia nak).

Another words- Allahuakbar, kum (assalamualaikum), ma sih (terima kasih), susu, cat, bird, fish, ikan, bus, akaoo (aircond)- hmm dah pandai minta buka aircond ok..tido lama je kalau buka. kokok (pokok), wan, tok, dll
saya perasan dia cakap kedah pekat. haha. ayaq, cucuq, dll

Step solat-almost complete.  Takbir.letak tangan di perut.mulut terkumat kamit macam baca surah.rukuk.sujud.bagi salam kanan dan kiri.  Sapu muka. Alhamdulillah

Fav song. nasyid Ya Allah by ustaz Zulkarnain.  boleh ikut lengkap kat part chorus. sekarang dok cuba ikut nasyid lailahaillallah pulak
Lagu abc n alif ba ta.tapi sebut sesuka hati dia

penah cuba gerak ibu bangun tido dengan bernasyid. mula2 bawak buku cerita minta ibu baca. siap tercucuk2 muka ibu dengan buku hard cover tu. sabo je la. dah tu bila buka buku jawi terus dia bernasyid plak. Hilang terus ngantuk ibu :)


Apa lagi ek. alamak lupa..nanti sambung lagi. adik dah lapaq

No comments:

Post a Comment